Zakaj zbolimo?

Sedež imunskega sistema je črevesje!

Naše črevesje so naši drugi možgani. V njem domuje 80% našega imunskega sistema. In je glavno orodje v boju z okužbami.

V črevesju imamo ogromno bakterij. Te nudijo ključno pomoč pri prebavi, zaščiti pred bacili in uravnavanju razpoloženja. Te koristne bakterije pa tudi izurijo na imunski sistem, da razlikuje med škodljivimi bakterijami in neškodljivimi mikrobi. Zdrava črevesna flora potencialno škodljive vsiljivce zadrži in ščiti pred prekomerno namnožitvijo, pomaga nevtralizirati škodljive bakterije, pomaga obvladovati alergije in je odličen razstrupljevalec, ki pomaga našemu telesu predelati in izločiti strupe.

Bolezen se največkrat skriva v črevesju!

Kako vemo kdaj nam primanjkuje zdravih črevesnih bakterij?

Najbolj opazni simptomi so: napenjanje, zaprtje ali driska, utrujenost, slabost, glavoboli, močna želja po sladkem in prečiščenih ogljikovih hidratih, depresija, pogoste okužbe, nespečnost. Zaradi podrtega ravnovesja v črevesju pa se kmalu soočimo z raznimi boleznimi. Nekaterim se kaže kot vedenjske težave, pade nam odpornost, debelost, sproži se lahko multipla skleroza, depresija, rak. Ogromno pa je težav s kožo. Tudi atopijski dermatitis kaže na težave s črevesjem in imunskim sistemom.

Kako poskrbimo za zdravo črevesje?

Seveda se vse začne pri prehrani. Izogibati se je potrebno sladkorjem, klorirani vodi in predelanim živilom. Ob oslabljenem imunskem sistemu pa tudi zmanjšamo vnos ogljikovih hidratov. Uživamo fermentirano zelenjavo, kislo zelje in kislo repo, naravne jogurte (brez dodanih sladkorjev), kefir. Vso hrano je potrebno zelo dobro prežvečiti. Povečamo vnos C in D vitamina.

Priporoča se vnos sevov koristnih bakterij (včasih smo jim rekli probiotiki), da se čimhitreje ponovno vzpostavi ravnovesje v telesu. Izberite le kakovostne probiotike, ki vsebujejo več milijard koristnih sevov, kajti le ti bodo tudi prišli do črevesja. Bacillus Clausii so eni izmed boljših probiotikov na trgu, klinično testirani in delani pod strogimi standardi. Nekaj o Probiotikih tudi na tej povezavi: https://www.drugs.com/npp/bacillus-clausii.html

Bacillus Clausii

Pri vzpostavljanju ravnovesja v telesu pa je zelo koristna tudi refleksna masaža stopal. Kjer stimuliramo, okrepimo in ponovno povežemo vse organe v telesu.

Poskrbi za tvoj stabilen imunski sistem in urejeno prebavo.

Zato sem vam pripravila posebne pakete in sicer:

PAKET izdelkov Bacillus Clausii + Ester C + Vitamin D3 za samo 55 eur

PAKET izdelkov probiotiki Acidophilus plus + Multivitamini za samo 55 eur

MAKSI PAKET izdelkov Bacillus Clausii + Ester C + Vitamin D3 + refleksna masaža stopal za samo 65 eur

si lahko naročiš na tej povezavi https://enostavno-naravno.si/narocilo-termina/  ali me pokličeš na 031 338 998.