Najpogostejše napake pri izvajanju nege obraza

Prepreči najpogostejše napake pri negi kože obraza

Nega obraza je lahko povsem preprosta, lahko pa prava nočna mora. Ob poplavi raznoraznih negovalnih produktov je težko izbrati tisto pravo. Pa vseeno velja nekaj pravil. Oziroma ob svojem delu še vedno ugotavljam, da delate kar nekaj napak.  Skrb za zdravo in negovano kožo je lahko pravi užitek, če imaš prave izdelke.

 

 

Da pa bo tvoja koža ostala sijoča, negovana in zdrava, pa te tokrat opozarjam na nekaj najpogostejših napak, ki jih delate, ko izvajate svojo dnevno rutino nege obraza.

 

 

 

 

Pa poglejmo te najpogostejše napake pri izvajanju nege obraza:

  1. UPORABA NEPRIMERNEGA ČISTILA ZA OBRAZ

Za temeljito čiščenje dnevnega make-upa je potrebno najprej odstraniti očesni make-up. potem pa uporabiti gel za umivanje obraza. Le tega naneseš na obraz z vlažnimi rokami in temeljito očistiš kožo. Gel nato spereš z veliko vode. V pomoč ti je lahko tudi pralna blazinica, ki na koži naredi še blag piling. Kože sesveda ne drgneš grobo, ampak le nežno očistiš. Če uporabljaš tudi micelarno vodico, je nikakor ne smeš pozabiti odstraniti.

2. NAMESTO TONIKA UPORABIŠ HIDROLAT

Hidrolat je super zadeva, vendar to ni tonik in ga ne more nadomestit. Tonik ima na koži svoj namen in svojo funkcijo delovanja. Tonik kožo pripravi na nanos seruma in kreme za obraz. Brez njega pa vlažilna sredstva ne dosežejo svojega namena. Prav tako tonika ne smete zamenjati z čistilnim gelom, kljub temu da ne uporabljaš ličil. Preko dneva se na ko nabere veliko nesnage iz zraka.

3. POZABIŠ NA HIDRACIJO KOŽE

Vlaženje kože je osnovni pogoj za dostavljanje aktivnih snovi v globje plasti kože in dobro delovanje ostalih aktivnih učinkovin v izdelkih za nego kože. Koža potrebuje vlaženje skozi celo leto, ne samo pozimi. Zato nikakot tovja dnevna rutina nege kože obraza ne sme potekai brez kvalitetnega vlažilnega seruma.

4. IZBIRA NAPAČNE KREME ZA OBRAZ

Ob poplavi različnih krem za obraz je res težko izbrati tisto pravo. Neka univerzalna krema pa pravgotovo ni prava rešitev. Krema mora ustrezati tvojemu tipu kože. Kreme s svojimi aktivnimi učinkovinami in hranili zaščitijo kožo pred negativnimi vplivi okoljain staranej ter jo globinsko navlažijo. Prednost naravnih krem pri tem je, da ne vsebujejo parabenov, mineralnih olj, sintetičnih barvil in umetnih dišav, ampak le kakovostne naravne sestavine.

ŠKODA BI BILO, DA TI MAJHNE NAPAKE PREPREČIJO OPAZNE REZULTATE!

Naj te najpogostejše napake pri izvajanju nege obraza ne pokvarijo tvoje lepote. V kolikor nisi prepričana, če uporabljaš prave izdelke, pa ti predlagam, da se naročiš na nego obraza, kjer bova skupaj ugotovile kateri izdelki so najprimernejši za tvojo kožo. Svoj termin si lahko izbereš na TEJ POVEZAVI.