OMEGA 3

Omega 3 maščobne kisline so za naše telo izredno pomembne. So ene izmed maščob, ki jih naše telo ne more proizvesti iz nič. Ampak jih moramo v telo vnesti s prehrano. Žal pa današnja zahodnjaška hrana vsebuje vse preveč Omega 6 maščobnih kislin, medtem ko nam Omega 3 maščobnih kislin primanjkuje.

Omega 3 maščobne kisline sestavljajo celične membrane v telesu. So izhodišče za nastanek hormonov, ki uravnavajo strjevanje krvi, vplivajo na elastičnost žil in lajšajo vnetja v telesu. Kar je pa ključnega pomena v boju proti srčno-žilnim boleznim.

Koristi uživanja Omega 3 maščob:

  1. Imajo anti-age efekt. Spodbujajo namreč nastajanje naravnega kolagena, s tem pa preprečimo nastanek gub. Koža je bolj elastična in sijoča.
  2. Ščitijo kožo pred škodljivimi UV žarki. S svojim protivnetnim delovanjem pa preprečujejo tudi rdečico na obrazu in nastanek mozoljev in aken.
  3. Pomirjajo razdraženo črevesje. V kombinaciji s probiotiki učinkovito pomirijo črevesje in urejajo prebavo.
  4. Krepijo srce in ožilje. Redči kri in zaradi tega srce manj trpi. S tem pa se niža tudi krvni tlak in pa preprečuje nastanek krvnih strdkov.
  5. So odlične tudi za otroke. Saj se spomnite kako so včasih dajali otrokom ribje olje, da so preprečevali rahitis. Z temi maščobami krepimo kosti, pomagajo pa tudi možganom.
  6. So tudi odličen pomagač proti boju proti osteoporozi. Izboljšuje se struktura kosti in poveča se kostna masa. Predvsem pomaga pri vzdrževanju kostne mase, da tudi v starosti ne izgubljajo na trdnosti.
  7. Dokazano preprečujejo tudi depresijo. Stabilizirajo počutje. PRedvsem pa je pomembno dejstvo, da s svojim vplivom na možgane preprečujejo nastanek demence.

Pa še bi lahko naštevala, ker koristi ni konca.

Na kakšen način jih lahko pridobimo:

 

Seveda v prvi vrsti in najbolj prav bi bilo, če bi jih v dovolj velikih količinah pridobili s hrano. Žal pa je danes tako, da je hrana prerevna, naš jedilnik pa preveč siromašen. z živili, ki vsebujejo dovolj Omega 3 maščobnih kislin.

Seveda vam predlagam, da v svoj jedilnik uvrstite čimveč rib. Tisti, ki rib ne jeste pa priporočam uživanje repičnega olja, lanena semena in hladno stiskano laneno olje, chia semena, orehe.

Za tiste, ki pa v svoj jedilnik še vedno ne vnesete dovolj teh živil, pa toplo priporočam jemanje prehranskega dodatka Antarctic Kril, olje krilov rakcev, ki je idealna kombinacija Omega 3 in Omega 6 maščobnih kislin.

 

 

Seveda lahko omenjeni dodatek naročite in dobite tudi v mojem salonu. Za naročilo KLIKNI TU!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja