Nad kožne težave z naravno kozmetiko

Nad kožne težave z naravno kozmetiko! Zakaj?

Ker je koža je naš največji organ. Ščiti notranje organe, uravnava telesno temperaturo, ščiti pred dehidracijo, je čutilo in še veliko več. Vsa naša čustva se izražajo na koži. Preobčutljivost na določena živila, se odraža na koži. Vsa neravnovesja v telesu, se pokažejo na koži. Po drugi strani, pa je koža naš ekran. Zato je pomembno, da jo skrbno negujemo. In ni vseeno kaj nanašamo nanjo.

Zakaj uporabljati naravno kozmetiko?

Zato, ker sestavine iz izdelkov prodirajo skozi povrhnjico, v globje plasti kože, kjer se razgradijo, absorbirajo v celice. In ni vseeno kakšnega izvora so te sestavine. Sestavine v naravni kozmetiki so koži prijaznejše in bolj blage. Zato je njihovo delovanje počasnejše, vendar na dolgi rok učinkovitejše. Zato vam priporočam, da vedno, ko kupujete kozmetične izdelke, pogledate sestavine. Izogibajte se sestavin kot so: katran, benzen, razni formaldehidi, parfumi, barvila, parabeni, mineralna olja. Kajti več kot 80% alergijskih kožnih reakcij je prav zaradi konzervansov, umetnih dišav in barvil ter mineralnih olj.

Naravna kozmetika je tista, ki vsebuje 95% ali več naravnih sestavin. Vsa ostala kozmetika je lahko LE kozmetika, ki vsebuje TUDI naravne sestavine. Naravna kozmetika ni testirana na živalih. Primerna je tudi za najmanjše otroke, ker ni alergena. In ima ustrezne certifikate.

Kako deluje naravna kozmetika?

Naravna kozmetika deluje na način, ki spodbuja kožo, da deluje sama. Da zadržuje vlago, da sama proizvaja kolagen in elastin. Naravna kozmetika ne povzroča odvisnosti kože na neko sestavino. Zato je učinek naravnih sestavin na kožo trajen in ne pripelje do zmanjšanja učinkovanja. To se nam pogosto dogaja pri sintetičnih kremah, kjer po določenem času dobimo občutek, da nam krema ne zadostuje.

Naravna kozmetika v kozmetičnem salonu?

Najboljše, kar si lahko zamišljate! Zelo lepo je to opisala Martina v članku v reviji Dermanova.

 

Sama sem to preizkusila in bila navdušena. Da lahko sama zamešam tiste aktivne učinkovite, ki jih koža in obraz na moji mizi v tistem trenutku najbolj potrebujeta. Da dam koži že v eni negi maksimalno. Vsak človek je bitje zase, prav tako je vsaka koža drugačna in ima svoje potrebe. Zato je pomembno, da se lahko vsaki koži posebej individualno prilagodim. In na naraven način rešim težave, ki se kažejo na obrazu. Vse to sem našla v Essentiq kozmetični liniji, ki združuje tako profesionalne proizvode, kot tudi zelo kvalitetne proizvode za nadaljno nego doma. Tako lahko stranki ob sami negi svetujem, kaj njena koža najbolj potrebuje. In seveda vse lahko takoj tudi dobi in nadaljuje s kvalitetno nego doma. Nad kožne težave z naravno kozmetiko tako v salonu, kot tudi doma, to je Essentiq.

V kolikor še vedno nisi prepričana, da je to za tvojo kožo najboljše, te vabim, da prideš na testno kratko nego. Zanjo boš odštela simboličnih 10 eur, ob naročilu vsaj 3 izdelkov iz linije Essentiq, pa bo nega brezplačna.

Za termin se lahko naročiš na TEJ povezavi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja